Dedurizatoare apa

Afișez toate cele 20 de rezultate

Produse

-50%
1.899,00 lei
-50%
1.990,00 lei
-33%
2.699,00 lei
-37%
2.849,00 lei
-39%
3.675,00 lei

Informatii dedurizatoare

Un dedurizator este un echipament care retine calcarul din apa instant  format din 3 parti principale : vas de fibra de sticla cu rasina cationica – vana de control – vasul de sare  Functionarea unui dedurizator pe cat este de simpla pe atat este de riguroasa si orice factor neconform in utilizarea lui duce la nefunctionalitate. Apa bruta trece inainte de dedurizator printr-un filtru care retine sedimentele din apa pentru a proteja rasina . Rasina schimbatoare de ioni se comporta ca un magnet pentru ionii de Calciu si Magneziu care compun duritatea apei . Dupa  ce rasina este incarcata la maximum, vana de control va da comanda de regenerare a rasinii, lucru care se intampla cu ajutorul solutiei saline produsa in vasul de sare. Vana de comanda lucreaza volumetric in cazul dedurizatoarelor gasite pe acest site , cel mai eficient mod de actionare a  regenerarii, oferind siguranta in momentul declansarii regenerarii si o optimizare a consumului de sare si apa pentru regenerare. Dedurizatorul ca sa functioneze fara probleme are nevoie constanta de : apa cu presiune – min 2.5 bar, curent electric,  sare tablete ( min 25% din vasul cu sare) Daca duritatea apei depaseste 3 grade Germane depunerile de calcar nu vor intarzia sa apara. O apa dura se considera intre 3- 10 grade Germane, 10-20 apa foarte dura iar peste 30 Extrem de dura. Apele “de retea “ au in general pana la 10 grade, apele de put de la 10 grade putand ajunge si la 100-120 grade in cazuri extreme.  Media in tara noastra fiind intre 15- 30 grade Germane de duritate. Aceste valori pot fi reduse pana aproape de zero cu ajutorul unui dedurizator instalat in orice fel de locatie - de la o casa, locatii industriale pana la intregi sate- localitati. Daca intr o casa depunerea calcarului poate produce pagube pentru aparatele care folosesc apa ( centrala – masini de spalat – cafetiere etc ) pentru locatiile industriale care folosesc echipamente sofisticate costurile cu repararea acestor masini cresc exponential. Aspectul estetic nu este de deloc de neglijat – o vesela sau cabine de dus si baterii pline de pete de calcar pot fi extrem de deranjante pentru orice persoana.   Nu in ultimul rand , o apa dura poate asprii pielea si parul doamnelor si domnisoarelor, lucru absolut de nedorit.
Montarea unui dedurizator este relativ simpla, se face prin intercalarea pe instalatia de apa rece inainte de orice consumator pentru a proteja toata locatia si se poate face aproape de oricine tinand cont de cate aspecte obligatorii: 
 • se va monta intr un loc unde nu ingheata 
 • trebuie sa avem posibilitatea conectarii la curent electric si canal-fosa sau sistem de basa 
 • Obligatoriu in fata unui dedurizator pe conducta se va monta un filtru de sediment ( de la clasicul cu borcan pana la filtru automat – orice model este binevenit dar montarea fara un filtru duce la nefunctionalitatea dedurizatoruui si pierderea garantiei ) 
 • Se va tine cont de sensul de intrare si iesire al apei IN –OUT 
 • Racordarea la canalizare-fosa se va face pe furtun sau teava cu mare atentie pentru a nu fi obturata curgerea libera fara a ridica mai sus de 1 m fata de inaltime vanei si fara a face un traseul foarte lung ( ideal maximum 5 m – cu cat mai scurt cu atat mai bine )
Alegerea unui dedurizator tine cont de cateva lucruri de baza :
 • Sa retina calcarul corect
 • Sa consume apa si sare in cantitati mici la regenerare si sa optimizeze consumurile acestea ( variantele volumetrice)
 • Sa aiba un meniu usor
 • Sa beneficiati de asistenta si instructiunile de montaj corecte 
 • Sa cumparati de la o firma cunoscuta care sa o gasiti in urmatorii ani pentru a va asigura suportul in exploatarea dedurizatroului inclusiv service
 • Sa fie compact si sa reziste in timp
Dupa ce aceste lucruri sunt indeplinite dimensionarea este un pas important deoarece un dedurizator ales cu o capacitate prea mica nu va functiona, iar unul cu o capacitate prea mare va avea un cost nejustificat putand chiar sa apara probleme in functionarea lui ( din cauza regenerarilor prea rare ) Consultati un specialist inainte de achizitie si efectuati un buletin de analiza al apei pentru a fi siguri ca alegerea este corecta.
DORITI AJUTOR ? SUNTEM AICI
Call Now Button