Dreptul la retur

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Sisteme tratare apa, Osmoza Inversa, Dedurizatoare (keman.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 34/2014, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. 

Exercitarea dreptului de retragere

Dvs beneficiați de o perioada de 14 zile de la momentul primirii produsului pentru stabilirea naturii, caracteristicilor si functionalitatii produsului, asa cum ați face-o daca ați achizitiona un produs dintr-un magazin fizic. Daca nu sunteți multumit de produs aveți dreptul de a vă  retrage dintr-un contract la distanta, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile), sunteti obligati sa ne informati cu privire la decizia dvs de retragere din contract. In acest scop, aveti la dispozitie formularul standard de retragere mentionat mai jos sau puteti face orice alta declaratie neechivoca prin care va exprimati decizia de retragere din contract specificand produsele achizitionate (e-mail / fax / posta, etc) iar noi va vom comunica, fara intarziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere.

Pentru a notifica in scris Sisteme tratare apa, Osmoza Inversa, Dedurizatoare (keman.ro) privind retragerea din contract, cumparatorul are la dispozitie urmatoarele variante:

a) de a completa acest model de formular: 

Model standard de formular de retragere


Stimați consumatori, prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

– Către [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail ale profesionistului]:

– Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*)

– Comandate la data (*)/primite la data (*)

– Numele consumatorului (consumatorilor)

– Adresa consumatorului (consumatorilor)

– Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

– Contul IBAN in care se doreste returnarea sumei

– Data

(*) A se elimina menţiunea inutilă, după caz.


b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract.

Dupa ce n-ati comunicat in scris decizia de retragere din contract, aveti la dispozitie 14 zile calendaristice pentru a returna produsul. Costurile de retur vor fi suportate de dvs ca si cumparator. 


Administratorul Sisteme tratare apa, Osmoza Inversa, Dedurizatoare (keman.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.